Toimintakertomus

Joona Hulkkonen

Antti Kauhanen

HIIHDON TOIMINTA

Hiihtojaoston tavoitteena on ollut lasten ja aikuisten hiihtotoiminnan kehittäminen sekä toimijoiden lisääminen ja huomioiminen seuratoiminnassa Hiihtojaosto oli mukana Suomen Hiihtoliiton koordinoimassa Startti Ladulle kehitysprojektissa, jonka yhtenä tavoitteena oli seuratyön kehittäminen.

Hiihtäjillä oli mahdollisuus hiihtoharjoitteluun syyskaudella Leppävirran HiihtoAreenalla ja Tanhuvaaran ensilumen ladulla. Hiihdon yleisharjoittelu / hiihtoleiri pidettiin Leppävirralla 4.- 6.10. Leirille osallistui 30 hiihtäjää. Hiihtokoulu järjestettiin tammi-helmikuussa 4-13-vuotiaille, johon osallistui 36 lasta ja 6 ohjaajaa. Kilpahiihtäjille oli oma ryhmä, jota ohjasi Arto Tilaéus (hiihtoliiton 3.valmennustaso). Arto on myös Suur-Savon hiihdon johtokunnan jäsen. Seurastamme kolme suoritti hiihdon 1 tason valmentajakoulutuksen. Kesäharjoituksia ohjasi Aapo Melonen Osuuspankin Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjan tuen avulla.

Harjupirtillä järjestettiin useampia hiihtokisoja: Rantasalmen kansalliset hiihdot, Rantasalmen koulujen hiihtomestaruuskilpailut, Hippo-hiihdot, Kunnan ja RU:n mestaruuskilpailut, 3 x Ru-cup hiihdot. Kilpailijat osallistuivat aktiivisesti piirikunnallisiin ja kansallisiin kilpailuihin sekä edustivat kuntaamme Saimaan maakuntaviestissä ja minimaakuntaviestissä.

Kilpailuorganisaation talkoolaisten määrä vaihteli 10-20 henkilöä kilpailujen koon mukaan. Seuratyöntekijänä oli 2 päivää viikossa Ari Teivainen, jonka päätehtävänä oli Harjupirtin ja ympäristön huolto ja kunnostus. Hiihtojaosto vastasi Harjupirtin hiihtokeskuksen toiminnasta sekä kiinteistön ylläpidosta ja kuluista (talousluvut löytyvät tilinpäätöksestä).

Hiihtojaoston taloutta pidettiin yllä talkoilla, joihin pyrittiin saamaan myös nuoria mukaan. Heinäkuussa osallistui 33 eri-ikäistä talkoolaista Joroisten Finntriathloniin. Ostopalvelusopimukset kunnan kanssa tehtiin mm. maakuntaviestin järjestelyistä ja koulun hiihtokilpailuista.

Hiihdon talkootoiminnassa oli vuoden aikana n.50 henkilöä eri tehtävissä.

KOKOUKSET

Hiihtojaoston kokoukset 29.4., 19.9., 1.12.2019

HIIHTÄJIEN SAAVUTUKSIA

Nuorten SM-hiihdot Haapajärvi: Nina Vänskä N18 15km (V) 4. ja 10 km (P) 8.

Suomen Aikuisurheiluliiton SM-hiihdot Tampere: Juuso Tilaéus M30 (L) 1., Jani Tilaéus M35 (L) 2., Arto Tilaéus M55 (L) 4., RU:N viestijoukkue Arto, Jani ja Juuso Tilaéus 3x5km 1.

Veteraanien SM-hiihdot Oulu: Liisa Kämäräinen N70 5KM (P) 1.

Hopeasomman loppukilpailu Hollola (V): Valtteri Huuskonen M16 44., Ville Huuskonen M14 59.

Piirimestaruus Suur-Savo Savonlinna (L): N10 Isla Mähönen 2., N12 Janna-Julia Tilaéus 2., P12 Veikka Huuskonen 2., P14 Ville Huuskonen 7., P16 Valtteri Huuskonen 2., Nyl Nina Vänskä 2., N70 Liisa Kämäräinen 1., M45 Pekka Huuskonen 1.

Piirinmestaruus parisprintti Savonlinna (P): N12 Sara Lehtonen ja Janna-Julia Tilaéus 3., P14 Ville ja Veikka Huuskonen 2., Nyl Nina Vänskä ja Netta Tuhkanen 1., Myl Juuso ja Jani Tilaéus 2.

KLL:n Etelä-Savon piirin hiihtomestaruuskilpailut Juva (V): N12 Janna-Julia Tilaéus 1., N12 Sara Lehtonen 9., P14 Junai Noskov 8.

HIIHTOKAUDEN PÄÄTTÄJÄISIÄ vietettiin perinteiseen tapaan Harjupirtillä.

PALKITTAVAT:

Vuoden hiihtäjä: Nina Vänskä

Vuoden joukkue: Nina Vänskä, Netta Tuhkanen ja Anni Kaipainen

Osallistumisesta ja menestyksestä kansallisella tasolla: Isla Mähönen, Janna-Julia Tilaéus, Veikka Huuskonen, Ville Huuskonen ja Valtteri Huuskonen

Tsempparipalkinnot: Sara Lehtonen ja Junai Noskov

Vuoden hiihtokoululainen: Lotta Leppänen