Toimintasuunnitelma

TOIMINTASUUNNITELMA 2022-23

 

YLEISTÄ

 

Jaos antaa curling-ohjausta ja tekee lajia tunnetuksi yrityksille, koululaisille sekä työporukoille sekä muille curlingista kiinnostuneille mm. tyky-toiminnan kautta. Curling Rantasalmi / RU on Suomen Curlingliitto ry:n jäsenseura (9 maksavaa jäsentä kaudella 2021–22) ja osallistuu liiton aktivi­teetteihin mahdollisuuksien mukaan. Jo useampina vuosina olemme lähettäneet joukkueen tai kaksi seniorien (50+ ja 60+) SM-kilpailuihin, ja keväälle 2023 olemme saaneet järjestääksemme jo toisen kerran lyhyen ajan sisällä Rantasalmella seniorien 60+ SM-turnauksen. SM-sarjassa tai 1. divisioonassa ei Rantasalmelta ole edustusta, mutta liiton seniorikilpailuihin sekä muihin valtrakunnallisiin turnauksiin osallistumme aktiivisesti.

 

HARJOITUS- JA KILPAILUTOIMINTA

 

RU:n curlingjaosto jatkaa peli- ja harjoitustoimintaa totuttuun tapaan kaudella 2022–2023. Omien pelaajien ns. puulaakisarjaa on tarkoitus pelata kauden aikana (syyskuun puolivälistä maaliskuun loppuun) vähintään joka toisena maanantaina marraskuusta maaliskuuhun. Tavoite on, että pelivuoroilla olisi pelaajia mukana torstai-iltaisin 20 henkeä ja perjantain aamuvuoroilla noin 10.

Rantasalmen harrastajat jatkavat pelejä myös Itä-Suomen curlingsarjassa, jonka tulospalvelu hoidetaan yhteistyössä Suomen Curlingliiton kanssa. Kuudetta kertaa järjestettävään sarjaan osallistuu yhdeksän joukkuetta, joista kaksi Rantasalmelta. Sarjan sarjapäällikköinä jatkavat Rantasalmen harrastajat Petteri Koskikallio ja Jussi Sinnemäki. Tällä kaudella on jo pelattu Pieksämäellä (8.–9.10.2022) ja Rantasalmen peliviikonloppu on 5.–6.11.2022. Sarjan viimeinen osakilpailu toteutetaan Kangasniemellä 11.–12.1.2023.

Sekä 50+ että 60+-ikäisten suomenmestaruuskilpailuihin (Kangasniemi ja Rantasalmi) pyritään kokoamaan joukkueet. 31.3.–2.4.2023 järjestettävään 60?-kotiturnaukseen kokoamme vähintään kaksi joukkuetta. Joukkueita lähetetään myös yksittäisiin curlingturnauksiin, kuten Kangasniemen syysturnaukseen (syyskuu  2022, 1 joukkue), mahdollisuuksien mukaan Pieksämäen yöturnaukseen (marraskuu 2022) sekä todennäköisesti kevään Ranuan Poroturnaukseen sekä Hyvinkään perinteiseen Bonspiel-turnaukseen. Pelaajat kustantavat pääosin itse turnausmaksut sekä matkat ja majoituksen, mutta seura antaa mahdollisuuksien mukaan osallistujille pientä tukea erityisesti turnausmaksujen osalta.

Työtä jäänhoidon ja hyvien peliolosuhteiden eteen jatketaan SuurSavo-hallissa. Pelin vaatimaa jään tasausta (ns. letkutusta) hoidetaan jatkossakin talkoilla sunnuntai-iltaisin. Peliolosuhteet ovat viime vuosina pysyneet tyydyttävinä, joskin iltaharjoituksen ajankohtaa pitäisi saada jatkossa aikaistettua klo 20 alkavasta vuorosta. Curlingohjausta muualta tuleville ryhmille toteutetaan edelleen mahdollisuuksien mukaan ja lisäharrastajia vakiovuoroille pyritään hankkimaan tähän hienoon ja sosiaaliseen lajiin. Curlingliiton tukemien curlingkoulujen järjestämistä harkitaan harrastajamäärän laajentamiseksi.

Varsinaisen Rantasalmelle rajoittuvan harrastustoiminnan lisäksi olemme siis aktiivinen seura myös valtakunnallisella tasolla. Rantasalmen curlingtoiminta ulottuu myös Suomen Curlingliiton tasolle, jossa jaoksemme puheenjohtaja Petteri Koskikallio toimii kaksivuotiskaudelle 2022–2023 valittuna liiton varapuheenjohtajana.