Toimintasuunnitelma

JÄÄURHEILUJAOSTO, KAUSI 2022-2023

 

YLEISTÄ

 

Jääurheilujaoston toimintaan osallistuu kaudella 2022–2023 edustusjoukkue, 2- juniorijoukkuetta U9 ja U14 AA tasojoukkue, harrastekiekkojoukkue ”Red Foxes”, ikämiesjoukkue ”Vanhat Ketut”.

Lisäksi tulevalla kaudella järjestetään Suomen Jääkiekkoliiton Leijona-kiekkokoulu alle 8-vuotiaille tytöille ja pojille yhdessä Taitoluistelujaoston kanssa.

Yleisenä tavoitteena on jaostolla edistää hyvin alkanutta yhteistyötä naapurikuntien kanssa. tarjoamalla jokaiselle halukkaalle juniori ja senioripelaajalle mahdollisuus harrastaa jääurheilua.

Harjoitus ja kilpailu toiminta toteutuu noudattaen Suomen Jääkiekkoliiton ohjaus ja valmennuslinjaa. Päätarkoituksen ollessa jääkiekko harrastuksen turvaaminen tulevinakin vuosina Rantasalmen ja naapurikuntien alueella.

Juniorijoukkueet käyttävät otteluissaan nimeä RU/RaJu-team, korostaakseen naapurikuntien välistä yhteistyötä ja sen tärkeyttä seuratoiminnassa. Lisäksi tulevalla kaudella toimii Junioripäällikkö Joni Kotilainen Juniori-SaPKosta, jonka kanssa hoidetaan yhteistyötä Juniori-SaPKon kanssa. Hän osallistuu jaoston kokouksiin ja järjestää tarvittaessa koulutusta valmentajille. Leijona -Kiekkokoulun esittelykäynnit Rantasalmen ja Juvan kouluille ja päiväkodeille kuuluu myös hänen sopimukseensa. Jääurheilujaostolla on yhteistyösopimus Juniori-SaPKon kanssa, jossa määritellään tarkemmin yhteistyön ehdot.

 

EDUSTUSJOUKKUE

 

Kilpailutoiminta

Edustusjoukkue osallistuu kaudella 2022–2023 SJL:n Savo-Karjalan alueen 3-divisioonaan. Joukkueen pelaajat ovat pääsääntöisesti Rantasalmelta ja Savonlinnasta, joukkuEen pelaajat ovat nuoria n. 20–25-vuotiaita.

Harjoitustoiminta

Harjoittelu aloitetaan kesä-heinäkuussa alkavilla kuivaharjoituksilla. Elokuun alussa siirtyy jääharjoittelu SuurSavohalliin, ja sitä jatketaan 2-3 kertaa viikossa koko jääkauden ajan maaliskuun loppuun saakka. Joukkueen päävalmentajana toimii Jussi Räisänen Rantasalmelta ja maalivahtivalmentajana Kasper Hupli Savonlinnasta.

Tavoitteet

Kilpailullisena tavoitteena on päästä 3-divisoonan pudotuspeleihin, ja menestyä niissä mahdollisimman hyvin.

 

RU/ RAJU-TEAM JUNIORI JOUKKUEET

 

U9 JOUKKUE 

 

Kaudella 2022–2023 U9 joukkue osallistuu SJL:n Kymi-Saimaan alueen Leijona-liigaan. Joukkue aloitti toimintansa 10.8.2022, jolloin joukkue perustettiin, Joukkueessa aloitti 14 pelaajaa, kuitenkin 1 pelaajista keskeytti pelaamisen kauden alussa. Peli alkoivat syyskuussa kahdella pelitällillä Juniori-SapKon joukkueita vastaan. Joukkue aloittaa Leijona-liigan sarjapelit Kymi-Saimaan alueen lohkossa lauantaina 4.11.2022. Sarjapelejä pelataan turnausmuotoisesti 11 kpl, joista 2 kpl pelataan Rantasalmella. Pelikausi loppuu 25.3.2023. Jääharjoituksia joukkueella on kahdesti viikossa Rantasalmella, pois lukien koulujen loma ajat.

 

U14 AA JOUKKUE

 

RU/ RaJu-teamin U14-joukkue osallistuu SJL:n alaiseen Kymi-Saimaan /Savo-Karjalan alueen AA-tasosarjaan. Syyskauden aikana pelataan 12 ottelua.

Joukkueen kausi alkoi jääharjoituksilla 10.8.2022.Elokuun ajan jääharjoituksia oli 2 kertaa viikossa, ja syyskuun alusta lähtien harjoitellaan kolme kertaa viikossa. Oheisharjoitukset kuuluvat myös jääharjoitusten yhteyteen.

Kesäharjoittelu oli 7.6.-28.7 välisenä aikana, harjoituksia pidettiin kaksi kertaa viikossa, joista toinen harjoitus oli yleisurheilua. Sarjakauden ensimmäinen ottelu pelataan Rantasalmella 23.9.2022

Joukkueessa pelaa tulevalla kaudella 16 poikaa. Joukkueen runko on pääosin sama kuin edellisellä kaudella. Yksi uusi poika on tullut Savonlinnasta mukaan ja yksi rantasalmelainen poika noussut mukaan nuoremmasta ikäluokasta. Yksi edellisen kauden pelaajista siirtyi pelaamaan Mikkelin Jukureihin.

 

Joukkueita valmentavat:

 

Leijona-kiekkokoulu            Kasper Hupli, Jere Silvennoinen, Virpi Valkonen                

U9                                       Mikko Räisänen, Pekka Silmäri

U14                                     Mikko Sistonen, Pekka Lappalainen ja Olli Korhonen

Edustusjoukkue                  Jussi-Pekka Räisänen, Kasper Hupli (maalivahtivalmennus)

Harrastekiekkojoukkue       Markku Leväinen                  

 

TAVOITTEET

 

Koulutus

Juniorijoukkueiden tärkeimpänä tavoitteena on pelaajien tasapuolineen kehittäminen niin taito kuin joukkuepelaajina harjoittelun ja pelaamisen tapahtuessa kaikissa ikäluokissa Suomen Jääkiekkoliiton koulutus- ja valmennusohjeiden mukaisesti. Urheilullinen menestys tulee siinä ohessa. Lisäksi valmentajille tulee korostaa kasvatuksellisia arvoja kaikissa ikäluokissa.

Vanhempia aktivoidaan osallistumaan niin talkoisiin kuin toimitsija tehtäviin entistä enemmän. Viime vuosina hyvin alkanutta yhteistyötä naapurikuntien kanssa jatketaan. ja tarjotaan kaikille halukkaille mahdollisuus jääkiekon harjoitteluun ja pelaamiseen.

 

HARRASTE KIEKKOJOUKKUE ”RED FOXES”

 

Kilpailutoiminta

Harrastekiekko pelaa ystävyysotteluita muita lähipaikkakuntien joukkueiden kanssa ja osallistuu 1–3 turnaukseen kauden aikana. Koska Rantasalmelta löytyy jo virallisia ikämiesjoukkueita, osallistuvat ne ”Vanhat Ketut” nimellä pariin veteraaniturnaukseen kauden aikana.  Joukkueet järjestävät myös oman turnauksen kauden aikana. Joukkue osallistuu kauden aikana Suomen Jääkiekkoliiton/Savonlinnan alueen harrastekiekkosarjaan.

 

Harjoitustoiminta

Harjoittelu aloitetaan suoraan jääharjoittelulla kerran viikossa elokuun alussa SuurSavohallissa, lokakuun alussa siirrytään harjoittelemaan 2–3 kertaa viikossa.

Veteraanikiekkojoukkue ”Vanhat Ketut” harjoittelee kerran viikossa, myös ikämieskiekkoiluun osallistuu 50-vuotiaiden joukkue yhdessä juvalaisten harrastajien kanssa.

 

Tavoitteet

Harrastekiekon tavoitteena on tarjota mukava kuntoilumuoto kaikille halukkaille ikähaitarissa 18–70 vuotta, ja ”pehmeä lasku” jo aktiiviuran lopettaneille pelureille ilman urheilullisia tavoitteita.

Turnauspelit antavat tosin sopivan mausteen harjoittelulle, ja sosiaalisen kanssakäymisen pelikavereiden kesken. Harrastekiekkoilijat tuovat myös oman lisänsä toimitsija ja valmentaja joukkoihin.

 

JAOSTON KOULUTUSTOIMINTA

 

Kaikkien joukkueiden valmentajille tarjotaan mahdollisuus osallistua Suomen Jääkiekkoliiton järjestämään valmentajakoulutukseen. Uutena palveluna Jääkiekkoliitto tuo valmennuskoulutusta seuroille omalle paikkakunnalle. Halukkaat erotuomarit koulutetaan Savonlinnan erotuomarikerhon kursseilla.

Ottelutoimitsijoille järjestetään kurssi Rantasalmella.

 

TIEDOTUSTOIMINTA

 

Tiedotustoiminnassa käytetään Rantasalmen Lehteä, Juvan Lehteä, Itä-Savoa ja Warkauden Lehteä . Lehdissä tiedotetaan otteluista ja niiden tuloksista. Jaosto tiedottaa toiminnastaan myös Rantasalmen Urheilijoiden nettisivujen kautta. Sosiaalisen median viestintään käytetään eri kanavia (Facebook, WhatsApp ym.) myös.

 

TALOUSTOIMINTA

 

Jaostossa vastaavat itsenäisesti taloudestaan edustus, harraste- ja juniorijoukkueet omien pankkitiliensä kautta. Jaoston puheenjohtaja valvoo kaikkea rahaliikennettä ja vastaa jaoston taloudesta seuran johtokunnalle.

Jaoston tärkeimmät tulonlähteet ovat pelaajalisenssit, kahviotulot, mainostulot, kohdeavustukset ja palvelusopimukset kunnan kanssa ja talkootulot.

 

Tavoitteet

Taloustoiminnan tavoitteena on taata kaikille joukkueille mahdollisimman edullinen harrastustoiminta, mahdollisimman laadukkaissa olosuhteissa.

 

MUU TOIMINTA

 

Kaudella 2003–2004 alkanutta yhteistyötä SaPKon kanssa jatketaan edustus ja juniorijoukkueiden kanssa Suomen Jääkiekkoliiton sääntöjen puitteissa. Lisäksi Juniori-SaPKon kanssa tehty yhteistyöseurasopimus takaa pelaajien vapaan liikkumisen seurojen välillä. Sopimus sisältää myös junioripäällikkö Joni Kotilaisen palvelut.

Uusia harrastajia rekrytoidaan Leijona-kiekkokouluun järjestämällä Rantasalmen, Juvan ja Sulkavan alakouluille luistelutapahtuma syyskuun aikana yhdessä koulujen ja Juniori-SaPKon kanssa. Tapahtumassa informoidaan oppilaille mahdollisuudesta osallistua Leijona- kiekko/luistelukouluun lokakuun alusta alkaen. Yhteistyökumppanina on myös RU:n taitoluistelujaosto toteuttamassa luistelu/kiekkokoulua.

Keväällä kauden päätteeksi järjestetään kauden lopettajaiset eli ”Mailanpainajaiset”.

Kesästä 2015 järjestetty suuren suosion saanut Jarkko Immosen kiekkokoulu pyritään järjestämään myös kesällä 2023.

Edustusjoukkueen yhteistyötä Edustus-SapKon kanssa jatketaan tulevalla kaudella. Jaosto pyrkii vahvistamaan alueellista jääkiekkotoimintaa JoRaJuPuSu-alueella, tarjoamalla harrastusmahdollisuuden U8-junioreista aina veteraanikiekkoiluun asti.